Senaste inläggen

Av John Johanson - 14 september 2011 16:16

KD förnekar sig inte.

Fakta får stå tillbaka för tro och önsketänkande.

Läs på SvD.

Det är i alla fall hoppfullt att frågan börjar debatteras i Sverige.

Kan tillägga att jag själv aldrig ens har provat någon form av narkotika och har inga planer på att göra det i framtiden heller. Trots detta anser jag att dagens poltik är riktigt illa.


Vad är problemen med dagens nolltolerans-politik som jag ser det?


- Enorma kostnader för samhället i form av fängelseplatser, polisinsatser etc
- Stigmatisering av utsatta människor som behöver vård istället för straff
- Felprioritering av polisens arbete. Dom hinner inte lösa brott med verkliga offer och lägger ändå resurser på att urintesta ofarliga lallare.
- Kriminella ligor blir oerhört mäktiga och förstör i princip hela länder och omöjliggör en stabil utveckling i dessa länder.
- Tusentals onödiga dödsoffer, både i Sverige (tunga narkomaner) och på narkotikans väg

- Cannabisanvändare tvingas handla av kriminella som gärna vill locka in dom på tyngre droger
- Principiellt fel att inte låta människor sköta sig själva så länge dom inte förstör direkt för andra.
- Hyckelri att tillåta och ofta glorifiera en mycket farligare drog (alkohol) med enda, helt ologiska, argumentet att "vi har alltid supit"Läs även replik på SvD från CUF.

Av John Johanson - 7 september 2011 16:26

Mycket diskussion pågår kring det s.k "näthatet"


Visst finns det problem, särskilt på kvällstidingarnas nätupplagor, där ingen skribent aktivt deltar i diskussionen. Ofta är även tonen i artiklarna hård och ofta är faktakollen dålig.


Jag tycker att Anna Troberg's "expriment" var mycket intressant. Läs om det här.

Problemen med otrevliga kommentarsfält är inte ett tekniskt problem, som man kan lösa med tekniska hjälpmedel. Det är ett kommunikativt problem som man löser med kommunikation


Läs även SvD's artikel av Anders R Olsson.

Yttrandefriheten behövs just för att skydda det upprörande, den kräver att vi alla är någorlunda hårdhudade. Och om redaktionerna vill ha läsarmedverkan måste de också lägga tid och resurser på att vara närvarande i kommentarsfälten


I grunden anser jag att problemet är överdrivet. Visst är det tröttsamt när t.ex SD-sympatisörer spammar ner kommentarsfält genom att (ofta) försöka koppla allt möjligt till invandringsfrågan,oavsett vad artikeln handlar om. Men detta går att lösa med aktiv moderering. Rent hat tycker jag man mycket sällan ser.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se