Alla inlägg den 26 januari 2012

Av John Johanson - 26 januari 2012 23:06

Känns som ett passande Thåström-citat idag (även om det handlade om kärlek och inte politik när han sjöng det).


"Post-demokratin" börjar bli en allt mer skrämmande verklighet. Folkets tydliga vilja körs över gång på gång. Är det verkligen så här demokrati är tänkt att fungera?! Svaret är rätt självklart: NEJ!


Vi röstar en gång vart 4:e år, de flesta på det parti som är mest trovärdigt i "plånboksfrågorna", och sedan får "vinnarna" frikort att göra vad som helst oavsett folkviljan. Ofta helt utan debatt varken från politiker eller media. RIktigt skrämmande.


Nu senast ACTA och EU:s nya "pakt".


ACTA är nu alltså påskrivet av Sverige, dock måste även EU parlamentet godkänna avvtalet. Så passa på och påverka innan det är försent. Skriv på mot ACTA här. Skriv till Sveriges representanter, lista hos reddit.


Sverige har nu en politisk majoritet för att ansluta landet  till nya "EU-pakten". ESM får nu alltså (i princip) ddritt tillträde till den svenska staskassan. Det gick snabbt för (S) att byta åsikt (även utan Juholt). Nu stödjer (S) paken några dagar efter att Juholt skickades iväg av VU. Samtidigt har man kunna läsa att bl.a Göran Person vill att Sverige ska gå med i EMU. Detta stinker!

Ovido - Quiz & Flashcards